23 februarie 2016

# dragosteala.RO




M-am hotarit  sa scriu de astazi pt 24 de miine cu gindul ca miine tot romanul o sa fie ocupat cu ...dragostea !!!
Iubeste romaneste !!!!!!!!!!!!!!!!! sintem indemnatzi din toate spoturile publicitare si de pe tarabele cu flecustetze ... ca si cind pe plaiurile mioritice dragostea ar fi … altfel !!!
Am cautat mai multe informatzii si uite ce am gasit :

“ DRAGOBETE este un personaj din mitologia populara romaneasca, un "zeu tanar, patron al dragostei si bunei dispozitii pe plaiurile romanesti ".


 Echivalent al lui Cupidon si al lui Eros, DRAGOBETELE era fiul Babei Dochia ( cea cu cojoacele )
Pus pe glume el urmarea in padure femeile sau fetele care lucrau in ziua de DRAGOBETE si " le facea de rasul lumii " atunci cand ele se duceau la cules de flori ! 

Aici povestea pare sa ascunda ceva necurat, sa musamalizeze ...sa indulceasca imaginea unui derbedeu scapat de muma-sa din ochi.
Mai sa fie ! era cam “ glumetz “ baiatul…ma mir ca nu s-a ales cu o condamnare pt viol…probabil junele domnitze erau multzumite si nu depuneau plingere…iar doamnele si mai ales vadanele ziceau " bogda-proste " ca le-a pus cel de sus  ( prin intermediul celui  de jos ) mina in cap ! 

Mai rau e cu  cu Ion sau Gheorghe  ( Johny  si Gryg acum pe facebook ) care desi e la  bratz cu tine se uita dupa Maria ( mai nou zisa Mery  care are la status " single " si un decolteu generos la profil  ) Tu pui inima sincera pe tava ( si declaratziile de amor citate  din Coelho sau Paler ) iar el  te lasa cu ochii in soare dar si in lacrimi amare !!!  ca de …cind a fost vb de dragoste …tzi-a placut … da ce ? credeai ca e vesnica? basmeeee !!! Asa Dragobetzi ...mai bine lipsa !
Ar fi mai bine sa ma opesc aici…ca alunec in trivial .
Deci nu uitazi  : mine fara kamasutra, fara metode decadente sau inspiratzii din filme XXX, fara sarut frantzuzesc ...doar pe limba noastra ! romaneste!