15 februarie 2016

inima din ... farfurie





Dragostea trece  prin stomac ? e una prozaica dar serioasa ! nu putem sa o ignoram !!!
Nu ma refer acum la fluturii care, se pare, ar bintui stomacul in momentele de euforie maxima fil! fil! fil! ci la acea senzatzie de satisfactzie gastronomica aproape de orgasm  .Ce mi-a venit dintr-o data ? Pai colindam magazinele alimentare ( ca toata gospodina dupa o conserva si o refrigerata )  si am descoperit cit de inventivi pot fi producatorii in perioada de Valintine's day - Dragobete  ! Nu e vorba de perimatele bomboane si prajiturele sau de turta dulce in  forma perfecta a unei inimi pline de dulceatza promisiunilor ( uneori  fara acoperire )  Oferta depaseste chiar si imaginatzia mea !

# paste in forma de inimoare pt o farfurie de ciorba care sa te abureasca cu un te iubesc fierbinte mijit dintre frunze de patrunjel  !
# schnitzele inimoase numai bune de intins pe un pat moale ... de piure.
# inghetzata ( cu sau fara batz in fund ) pt a mai potoli focul dragostei !
# forme pt. gogosi (  fara alte interpretari ) sau pt. oua ochiuri... minca-te-as din ochi  dragostea mea !
# inimioare de pitza, inimioare de mamaliga ( linga o sarma si un vin rosu ca singele de taur -ca asa scrie pe eticheta)

Atunci de ce nu si o piftie in forma de inima care sa tremure de emotzie si pofta in farfurie...mai greu e cu mirosul de usturoi care e bun sa alunge strigoii ( de Halloween ) dar cam strica romantismul momentului.
Mai bine o musaca in forma de inima cu cartofii taiatzi inimioare si cu condimente asezonate din inima! ( de la o anumita viirsta si dupa sfatul medicului )Important e sa-i  aratzi ca-l / c-o iubesti cu pofta, ca esti flamind dupa el /ea si ca ai face orice pentru a-i dovedi inventivitatea ta debordanta in...toate domeniile !
Atzi ratat V.day-ul ? nu-i bai! cina romantica traditzional romaneasca o sa-i pice ( la stomac ) si mai bine !