2 februarie 2016

vinzatorii de iluzii






Daca tot am liber citeva minute  azi meditez la o cafea pe marginea iluzorie a viselor spulberate
 Chiar citisem undeva ( nici nu conteaza  pe unde ) despre fatitzele care, de mici, viseaza sa devina printzese !!!sau balerine !   apoi se trezesc  neveste si mame ( o chestie nemaipomenita daca itzi pare si suficienta )  Baietzeii se viseaza regi si conducatori de osti sau de nave intergalactice si se trezesc conducind un taxi sau Loganul personal. Si uite asa mai mor niste ILUZII !
De fapt si de drept ... ni se servesc iluzii pas cu pas ...e greu sa mai discernem cine ne vrea binele si cine nu ... ne lasam dusi de val ...
  # de mici ni se spune sa fim cumintzi daca vrem sa primim cea mai frumoasa jucarie sau cel mai cool joc pe calculator - ILUZIE ! nu depinde de cumintzenia noastra ... mai important e salariul parintzilor si prioritatzile lor ...in plus copilul vecinilor ( un golan repetent ) le are de mult pe ambele desi ...
# la biserica tzi se arata cum sa-tzi salvezi sufletul pacatos prin post si rugaciune daca vrei ca a ta sa fie imparatzia ( cerurilor ) si lumina si slava ( parca )  - ILUZIE ! la judecata de apoi nimeni nu stie care vor fi criteriile ...care va fi balantza si cine va
  #  la scoala tzi se spune sa invetzi bine daca vrei sa ajungi cineva in viatza - ILUZIE ! de multe ori cel care ajuge bine e cel care nu a trecut pe la ore ci a vindut etnobotanice in gangul de linga scoala sau poate sora lui ce se prostitua dar numai in masini de lux !
  #  parintzii ne spun sa citim ca sa fim destepte si intzelepte ...doar asa  vom gasi un barbat care sa ne pretzuiasca - ILUZIE ! pe alte chestii pun  pretz barbatzii ...asa ca la naiba cu cartzile de bucate si studiatzi Kamasutra!
  # la munca tzi se recomanda sa stai peste program si sa rezolvi lucrari suplimentare ( de fapt ale colegilor incompetentzi )  ca doar asa vei fi avansat - ILUZIE ! avansata o sa fie tot amanta sau nepoata sefului si/sau cei care s-au inscris din timp in partidul care a ajuns la putere.
  # la piatza te imbie rosii si mere si capsuni cu aspect de revista - ILUZIE ! nu au nici gust nici aroma nici parfum, mi-e dor de marul cazut din pom pe care il bateam de gard si-i savuram zeama
De atitea ILUZII desarte intri in depresie si mergi la psihologul care itzi spune ca totul o sa fie bine daca de miine incepi sa gindesti pozitiv - ILUZIE ! miine va fi si mai rau . 

  # ca ultima sperantza te agatzi de facebook si prieteniile virtuale - ILUZIE mai mare nici n-ai sa gasesti ... uneori chiar o DEZILUZIE  ! ( nu spun ca nu exista si exceptzii dar itzi trebuie fler si timp ca sa le descoperi )
Sintem inconjuratzi de iluzii si de vinzatori de iluzii printre care cu greu reusim sa ne facem un drum si vindem la rindul nostru celor din jur aceleasi baloane de sapun efemere...in concluzie ( ca tot rimeaza cu "  iluzie "  ) macar sa stii ce cumperi !!!