5 februarie 2016

prostie ...reciclabila






Ne aliniem tot mai mult, cu surle si tobe ( sau de la caz la caz cu tomberoane ! ) legislatziei UE de protectzie a mediului . Asta o spun din propria-mi experientza ( traumatizanta ) dupa ce 2 saptamini am stat cu sufletul in git din cauza vizitelor zilnice ale Sanepidului!
Am putea spune ca e fff bine ... mai ales pt intreprinzatorii care si-au facut la timp o firma de reciclare a deseurilor si care furnizeaza ( contra cost ) recipientele inscriptzionate si colorate corespunzator, dotate ( unele dintre ele ) cu gaurica adecvata si personalizata ( ca forma si marime )
Au venit si la noi la serviciu, ne-au instruit, au numit un sef care sa se ocupe si alt sef care sa controleze, ne-au dat coduri, modele de completare a codurilor, SOP-uri pt implementare... si tot asa ... sintem doldora de hirtii si acte dar cam debusolatzi ca la oricare inceput!
Ceea ce se poate spune cu sigurantza e ca sintem si noi in rindul lumii cu cele 3 cosuri pe care scrie : HIRTIE ! STICLA ! PLASTIC ! de care sintem fff mindre! culmea ar fi sa-mi fac si  un selfie cu ele !
Toate bune si frumoase ... intr-o zi vine un tinerel sa ceara niste rezultate, in mina avea un recipient de 500 ml de Coca cola aproape gol, Pina la eliberarea buletinului de analiza mai ia cele 2 guri de cola si se indreapta hotarit spre cele 3 cosuri ... citeste ... si arunca in cel din mijloc pe care scria mare : STICLA !
Noi il privim derutate si una din colege incearca sa-i atraga atentzia ca ar putea fi amendat pt fapta sa ( aparent premeditata de a sfida legea  ) la care el inocent da replica :

- Da ce ???!!! aia nu era " sticla " ???

Culmea e ca avea chiar dreptate ( in felul lui ) aceea era o sticla ...de plastic
Oare prostia se recicleaza,  este ereditara sau  de unica folosintza ??? uite un subiect demn de cercetatorii britanici si ale lor statistici uimitoare !