22 februarie 2016

cu sau fara bebe







Am trait s-o aud ( dar mai ales sa o vad ) si pe asta :

Auzi fata, e la moda ( e cool ) sa ai un bebe ! jumatate din fostele mele colege de scoala au unul! 
 
Adevarul e ca si majoritatea fostelor colege ale fetelor mele au devenit mamici…
Daca pina mai ieri se afisau pe Facebook cu prietenul / iubitul, catzelul sau ultima poseta achizitzionata de la mall … acum au la status : “ sint mamica “ !!!

Uite ce buburuza are mama ! // El e botosel ( cocosel ) sufletul lu mamica  ! // Pupici pentru ingerasul nostru  drag ! // Ba !  datzi si voi like lu fi'miu ! 

Imbracatzi in cele mai bizare costumatzii ( de firma ) sau prinsi in ipostazele cele mai haioase
micii printzi cu nume exotice ( Ianis, Amanda, Arian, Dashielle, Imogene, Dotothea ) pozeaza asteptindu-si like-urile bine meritate, de mici vedete ! Au acaparat spatiul virtual  al parintzilor dar ... si tot timpul de care, pina nu de mult, se bucurau mamicile lor .
Meseria de mama e fff   grea iar tinerele ( uneori prea tinerele ) mame afla cu stupoare ca bebelusul nu e doar un obiect de decor cu care sa te afisezi in ultimul model de landou accesorizat cu tot felul de facilitatzi ( inutile ) ci… plinge fara motiv toata ziua dar si toata noaptea , are colici, ii dau dintzii si face febra 40 grade C din senin !!!  La inceput au placerea sa il motzeze si sa-l pamponeze ( cum faceau pina nu de mult cu bischonul sau pisicutza ) dar descopera pe pielea lor ca bebelusul este mult mai posesiv si mai greu de " dresat " !!! Culmea este ca nu poate fi schimbat ca telefonul mobil ( de care te-ai plictisit )  cu altul de  ultima generatzie  ...in cel mai bun caz poate fi lasat, dupa caz si noroc, la mama ( personala sau soacra ) sau cu bona !
De aici o serie de depresii, de abandonuri, de divortzuri…
Stau si ma-ntreb ( dupa ce am crescut 2 fete ) oare ar trebui sa se dea examen de competentza ( sau macar psihologic ) pt meseria de mama ?