13 februarie 2016

omoritzi pe ...Cupidon !



De ce atita inversunare ? De ce atitea anti V. day-uri  ?

# Pentru ca e o sarbatoare de import ? Nu e nici prima nici ultima dar e una cu dragosteala ...deci pozitiva si imbucuratoare ...si nimeni nu ne opreste sa ne iubim cu nesatz romanesc si de Dragobetele autohton !

# Pentru ca a devenit comerciala ? Dar oare cit de spirituale mai sint Pastele si Craciunul cind toata lumea rupe usile supermarketurilor dar mai putzin ale bisericilor?

# Pentru ca streseaza persoanele ramase necuplate, le baga in depresie si le inhiba emotzional ? ! Las ca ne trece ( sau le trece ) ! fiecare are dragostea lui pusa bine ...undeva...intr-un cotlon inca nedescoperit poate ... iar faptul ca in jur e atita efervescentza de iubire te poate face sa te apuci de cautari mai asidue ( in jur dar si in propria inima )
Daca ar fi sa plecam urechea la totzi " stresatzii " pai ar mai fi si  Asciatzia celor care promoveaza taierea porcilor fara durere  ( de Craciun )  sau cea a  gainilor stresate sa mareasca productzia de oua  ( de Paste ) Cum ramine cu stresul vegan ( cind la restaurant nu gasesti decit friptane )  sau cel al fumatorilor ( nevoitzi sa iasa la galeata cu nisip din spatele stabilimentului )  ? stresul ne paste din umbra la tot pasul...sa stam inchisi in dulap si sa dirdiim de frica lui ?

Eu militez pentru ! Sa fie dragoste cit potzi cuprinde ba sa mai dea si pe afara ...ce-i rau in asta ? si sa fie miine de V day  ... si poimiine ( adica luni...s-o incepem de luni cu dragoste )  ...si de Dragobete ... si in fiecare zi norocoasa ... sa fie si in zilele de martzi ( in al 4 -lea ceas care e musai bun ) si in zilele de post... dar mai ales in zilele de dulce ! Asta pt ca dragostea e dulce si trebuie celebrata cu cit mai multe inimioare, prajiturele cu glazura roz ( de la cel prafuit la magenta ) cu  melodii siropoase, dansuri languroase, fraze mieroase...cu ursuletzi pufosi, pernutze cu " I love you " bomboane care ingrasa dar sint oferite din inima !!!
Poate  asa mai revigoram si economia sau macar imaginatzia artizanilor ( din china ?! )
Abea astept ... desi Cupidon m-a ocolit in ultima vreme ...nu disper ci am o tactica noua de a-l prinde in cursa...Afurisenie mica si cirliontzata pun eu mina pe tine!!! sa vezi atunci smotoceala !!!

  P.S. comentam cu un prieten ca nu conteaza cine patroneaza dragostea atita timp cit ea exista la care raspunsul a fost prompt : cum cine ?  Bachus !