2 martie 2016

posta romana ( episodul 2 )




M-am incumetat sa trimit prin posta 2 martzisoare ... s-a dovedit o adevarata  aventura !
In urma cu 5-6 ani inca mai era un obicei sa aratzi cuiva ca itzi e drag sau macar ca nu l-ai uitat... in plus nu toata lumea are casutza de mail sau inca mai simte bucuria de a gasi in cutia postala si altceva decit facturi si fluturasi promotzionali. Buuuun!
M-am dus la posta :  3 ghisee, 3 operatoare... 2 obloane trase ! Toata lumea ce incerca sa ridice pensii si alocatzii sau sa plateasca facturi  inghesuita la ghiseul 3 unde ma asez cuminte si eu. Deja aveam experientza " operativitatzii "  de data trecuta asa ca stringeam din dintzi marunt. Ajunsa la ghseu cer 2 plicuri si 2 timbre.
- Nu tzinem plicuri ! ( a venit sec raspunsul operatoarei )
Lumea a inceput sa chicoteasca ...evident...ce sa caute plicuri la posta ?????
- Si de unde pot cumpara ? insist eu deja exasperata!!!
- Nu stiu ! incercatzi la librarie .
Asa ca incerc...in primul rind sa descopar o librarie in noianul de farmacii si banci .... doar lumea citeste E-bookuri ... nu mai sintem in epoca de piatra!
In librarie odiseea continua : au plicuri la 20 sau 50 de bucatzi sau daca doresc format A4 .Imi si imaginam cum ar fi sa trimit un martzisor intr-un plic A4...sa fim seriosi !
Sint indrumata catre felicitari dar surpriza !!! sint numai cu Mos Craciun, iepurasul de Paste si Te iubesc ! ( se vede treaba ca anul acesta lumea nu a mai iubit prin posta ) Abea reusesc sa dau peste niste lalele si cer 2 bucatzi...evident ca e singura felicitare cu acel model! Ma simt nevoita sa cumpar si una cu floricele si inimiore din care voi decupa atent "te iubesc" -ul