24 martie 2016

unde ... rezonam?







Pe acest tarim al fizicii ( care nu e domeniul meu ) exista mai multe tipuri de rezonantze : electromagnetica,mecanica,acustica, rezonantza magnetica nucleara (RMN ) biorezonantza … invirtzi de o " cheitza  " si mecanismele se pun in miscare !   sau nu !
Ce sa mai spun ca Rezonantza Schumann este prezentata de geofizicienii contemporani drept " bataia inimii " planetei noastredeci ... e  o chestiune de echilibrare si acordare a frecventzelor unor vibratzii ... bla-bla-bla pe limba lor plina de formule stranii.
Cind vine vorba de a rezona cu o persoana lucrurile devin ceva mai complicate!!!
Trebuie sa potrivesti ceasornicul tau interior cu al celuilalt ... teoretic pare simplu ... practic de cele mai multe ori e imposibil! 

  # aceeasi ora de culcare si de trezire ( ideal ar fi ca  a lui sa fie cu 5 min mai devreme ca sa faca si cafeaua )
# aceleasi gusturi la filme ( ca sa nu te trezesti carata la batalii intergalactice sau spionaj de inalta clasa  in timp ce tu visezi la melodrame siropoase si telenovele mexicane )
 # aceleasi placeri culinare ( ca oricum tot la pizza se ajunge sau si mai rau, la reprosul ca  : nimeni nu gateste ca mama ! a lui, a ta ... nici nu mai conteaza )
# aceeasi muzica preferata – si aici chiar e vb de rezonantza !!! ( ca sa nu sparga peretzii si timpanele cu Ramstein in timp ce tu ascultzi Vivaldi sau Clayderman ) 
# aceleasi butoane apasate pe telecomanda - mare drama cind el vrea campionatul de snooker sau de K1 iar tu ai " nora pt. mama " sau " cireasa de pe tort "
Rezonantza inimilor e si mai greu de realizat ! intensitatzile ( sentimentelor ) frecventzele ( intilnirilor )vibratziile ( nocturne / matinale ) oscilatziile armonice sau dizarmonice … totul duce la atingerea fericirii absolute sau, din contra, la prabusirea ei !
Mi s-a reprosat ( verde in fatza ) ca nu rezonez … asa ca ma apuc serios de fizica !!!
Cine da meditatzii???