5 octombrie 2015

toamna se culeg ... minionii

Au fost ZILELE RECOLTEI !!! zile in care oamenii s-au inghesuit prin pietze ( a fost si o vreme superba de toamna ) pornitzi la vinatoare de chilipiruri ... ca sa-si burduseasca camarile cu gogonele pirguite ( eu le spun imbujorate ) ardei capia numai buni de pus pe plita incinsa( si apoi la borcan sau in zacusca ) gogosari rumeni si cit mai mari si castravetzi mici si cit mai tari !!! Pepenarii profita sa mai scoata un ultim ban pe niste mingii vargate de pepeni numai buni de murat iar babutzele ( cu miini noduroase de munca dar si de reuma ) cojesc la fatza locului nucile care se lasa cu greu dezghiocate ! Dovlecii stivuitzi in gramezi pline de culoare astepta cumintzi sarbatoarea de import de la sfirsitul lunii pt ca prea putzine gospodine se mai incumeta sa-i rada pt o placinta ca la mama acasa sau sa-i arunce pe jar!( eu o sa-mi fac pofta cu citeva felii la cuptor presarate in ploaie cu zahar ...sa simt cu adevarat  ca e toamna !Au fost de toate si pe alese desi multzi dintre adevaratzii producatori au preferat sa-si vada de gospodarie iar comerciantzii la mina a2a, cu gindul la un banutz profit suplimentar, au cam tzinut la pretz !
 Mi-a parut rau ca in acest weekend nu m-am aflat la BZ pt ca acolo aceasta zi se respecta . De ani buni primarul ( indiferent de coloratura ) a sarbatorit cu gratare pe care sfiriiau micii si adevaratzii cirnaciori de Plescoi ( imi lasa gura apa ! ) curgea mustul si/sau vinul de Pietrosele ( mai nou berea la halba...Tuborg...ca cea autohtona a disparut ) si lumea gasea clipe de relaxare in harmalaia tarafurilor autohtone! Plecai acasa obligatoriu cu o funie de ceapa rosie, cu o conopida ca un buchet de mireasa si niste vinete negre ca pana corbului sau macar cu 2-3 gutui de pus la geam ( sau transformate in peltea ).
 La mine in sectorul 6 nici nu mai stiu cine ne e primar ... probabil unul care e pindit de DNA sau nu si-a primit spaga cuvenita de la pietzari pt ca sarbatoarea recoltei a trecut neobservata ... si in acest an...ca si in cei din urma ai mandatului sau !  Las ca poate organizeaza ceva plin de fast si praf in ochi ( la figurat si la propriu) de Halloween !!!
PS : retractez ... duminica in Parcul Dr. Taberei primarul organizase ceva ... un tambalau cu aratari galbene, pufoase si care s-ar fi vrut mici ... deci toamna se culeg minionii !!!