4 aprilie 2017

sarbatorim sarbatorile




Vin sarbatorile pascale...Floriile si Pastele se apropie...dar cum ne pregatim sa le intimpinam ?
Pe la noi ( in ultima vreme) ne pregatim intii frigiderul...sa avem masa plina si burta plina... si fara prea multa ipocrizie s-a cam uitat de postul mare!
    In primul rind cautam oua !!!  sa nu fie prea mari ca nu mai incap in abtzibildurile speciale cu gel, sa nu fie prea mici ca zice lumea ca sintem niste amaritzi ! Apoi cautam vopseaua : rosie, verde, galbena , albastra  dar si variantele pastelate : roz, lila, orange, si de ce nu variantele moderne : fuxia, magenta, marsala cit  si cele cool : argintiu si auriu ... plus ultima aderare la tendintzele sezonului :marmorate !!!!! 
Te si intrebi : oare mai stie cineva ce insemna vopsirea oualor de Paste????
Apoi trebuie sa ai pe masa multa-multa carne ( de miel in primul rind dar si de curcan sau cocos sau ...de strutz !!! ca e la moda) si neaparat un peste dar nu unul  autohton ca te ride lumea asa ca ne batem pe varietatile exotice si pe fructele de mare, meduze, rechini... iar obrazul subtzire cu o bucata de somon se tzine ( am vazut eu la Obor in hala de peste unul la 58 Kg pe care putea sta  scris : toxinfectzie alimentara ! )
    Urmeaza dulciurile : cozonac si pasca! dar ce cozonac???si ce pasca???pt ca bunicile au cam uitat sa transmita retzeta sau nu au mai avut cui ( nu-i nimic o gasim pe net!) dar si mai bine luam de la supermarket Panettone cu crema de finetti si glazura de cocos sau " pasca" sub aceeasi forma de Panettone dar rebotezat.
    Mai ramine vinul!!!sau tzuica sau si unul si cealalta ( ambele autohtone si daca sint si de la un unchi/ matusa de la tzara ...sint si BIO ) ca la asa masa bogata trebuie sa stropim din belsug... N-ar strica si putzina vodka sau tequila ca sa fie arderile mai intense ( in definitiv si rusu si mexicanu sint tot crestini )
    Si uite asa am alcatuit un meniu perfect adecvat timpurilor si tendintzelor...care e departe de ceea ce a insemnat Pastele odata dar who cares???