10 aprilie 2017

cadouri si bucurioare cu tema





A doua grija a romanului de Paste ( dupa mincare ) e sa cumpere cadouri!!!si ce e rau in asta??
In copilarie primeam rochitza noua si pantofi de lac...si toata lumea era a mea! Vremurile s-au mai schimbat...dar tot catre locurile natale imi indrept pasii ( din pacate nu si catre casa parinteasca ...devenita un apartament  la bloc )
Avem acum atitea idei de cadouri prin toate vitrinele si fluturasii de promotzii ne infunda cutiile postale ca este aproape imposibil sa te decizi...marele noroc e ca bugetul te aduce la realitate !!!
Itzi fac cu ochiul mai intii iepurasii ( dar ce au ei cu Pastele e greu de intzeles!?dar si mai greu  de explicat copilului care isi doreste neaparat unul) si sint de plush in toate culorile curcubeului ( roz/ verzi/ bleu ) si de toate marimile, de ciocolata, de sticla,  de ceramica,  de carton,  de rafie ...cu cosuletz sau fara.
Urmeaza mieluseii ( care parca ar mai avea un sens...unul trist pt ei ) din ciocolata, fondant, plus sau cauciuc...zimbaretzi si poznasi pt ca nici nu stiu ce ii asteapta...
Gasim si oua de lemn ca in copilarie dar si oua muzicale sau oua chinezesti sau indiene de portelan...
Gasim iconitze cu becuri sclipitoare si pe Isus facindu-ne poznas  cu ochiul (alternativ si ritmic) din leduri rosii sau galbene...
Putem lua o cana cu inscriptia "Hristos a inviat!"pe care o putem ciocni zilnic plina cu bere sau cu vin sau variantele de sezon ale tricourilor cu tot felul de inscriptzii aproape sataniste...
Tinerele generatzii o sa fie total debusolate traind cu ideea ca Pastele e o sarbatoare vesela , plina de iepurasi , puisori si mielusei nu o sarbatoare a ispasirii pacatelor noastre.
Nu ne putem vaita ca nu au inspiratzie comerciantzii ( de fapt e o intreaga industrie in spate sau ...mai multe) deci nu ne putem eschiva sub nici o forma de la a face un cadou cu tema...dar care era tema oare???

PS : imaginea nu reprezinta o reclama mascata la ceea ce contzine cosul dar m-am gindit sa va dau ceva idei de cadou " traditzional "