22 aprilie 2017

la 1/2






Vorbeam cu un proaspat prieten ( virtual ) si discutzia a alunecat "  la jumatate " . Gindul m-a dus imediat la cit de des folosim acest cuvint si in cite sensuri:
# primul care mi-a venit in minte a fost " jumatatea mea" ( a ta/ a lui/ a ei ) care de cele mai multe ori se dovedeste a fi doar o cirpeala ...din ce in ce mai rar gasesti jumatatea perfecta ...oare exista ?
# lasi lucrurile " la jumatate " este iar des folosit si din pacate practicat ( la munca, in afaceri chiar si in familie) 
# apoi facem din ce in ce mai des doar  jumatate din ceea ce ne-am propus ( parca ne obligase cineva sa ne propunem...acum mai intervine si factorul timp...ca scuza!  )
# cautam marfuri la jumatate de pretz desi s-ar putea sa regretam dupa
# impartzim totul pe jumatate e corect dar nu mereu realizabil...nu stiu cum se face dar jumatatea care itzi revine tzie e mereu fie mai mica fie prea mare... depinde de context
# uneori gindesti doar "  pe jumatate  " fara sa vezi implicatziile pe termen mediu sau lung ( acum nimeni, sau aproape nimeni,  nu-i dotat cu clarviziune)
# alteori vorbim cu jumatate de gura, cu jumatate de curaj ne avind deplina incredere in ce sustzinem
#  matematic vorbind :  1/2 din X ( mm, cm, m )  poate face diferentza ( acum depinde hihihi ! cu cine il inlocuim pe X )
# daca pui pe tine doar jumatate de fusta si ai picioarele strimbe sa nu te asteptzi nici macar la jumatate din efectul scontat
# daca ai doar " un metru jumate " sa nu te miri ca lumea te priveste de sus
# ai sufletul impartzit in jumatate  sau,  si mai rau, jumatate din el a ramas in alta parte ...aici e greu de abordat problema...de cele mai multe ori ramine doar pe jumatate rezolvata
# sint cazuri disperate cind n-ai bani nici pt jumatate de covrig sau cind ai da jumatate ( sau si mai mult ) sa mai fii ...sa mai potzi...sa mai ai...
# sint cazuri fericite cind jumatate din mostenire itzi revine tzie  ( nu spune ca tzi-o doreai pe  toata ! )
# te-ai trezit "  la jumatatea vietzii " si esti satisfacut cu ce ai realizat sau deprimat ca n-ai lasat nimic in urma
# si nu in ultimul rind, pentru amatorii de chilipiruri sa nu uitam de : la jumate .ro
Dupa citeva zile de iarna in plina primavara ma si gindesc daca intereseaza pe cineva macar jumatate din ce am  spus eu...poate ca da! poate ca nu ! raspunsul e pe undeva ...pe la jumatate !

PS : mai bine vedem jumatatea plina a paharului si  ... sa mergem inainte