11 aprilie 2016

samintza de scandal




Azi voi purta un alt " razboi " al parerilor ( ca nu ma incumet sa le spun opinii ) si al vorbelor ( ca e prea mult sa le spun idei )
Pornesc de la rindurile scrise de alt prieten ( virtual ) ca am prieteni cu idei multe si argumentat sustzinute ...numai bune de contrazis !!! Spunea acesta ca :

" femeia a inventat artele ca sa-i arate barbatului ca dincolo de mancat si procreere mai exista si altceva, banala iubire, desigur, barbatul, speriat a inventat religiile, ca sa-i arate femeii cum vrea el sa fie iubit "

Total gresit din pdv-ul meu !!!
In pesterile ancestrale  se pare ca femeia era sacra ( de aici si matriarhatul ) nascatoare de prunci ( har al creatziei stapinit numai de ea ) si pazitoare a focului ( adus de la zei ) ...Fmeia a inventat religia ba chiar  a practicat-o o buna bucata de vreme cu incantatzii numai de ea stiute, cu ierburi binefacatoare si comunicare in transa cu divinitatea adorata  pina cind el, barbatul, a realizat ca focul se poate " fabrica " si ca fortza bruta supune inteligentza  ! Asa ca ... s-a autoproclamat trimisul divinitatzii pe pamint, a  declarant femeia vrajitoare si a " purificat-o " pe  rug !
 
Barbatul in schimb a inventat arta ca sa o multzumeasca pe femeie si altfel decit prin ce uneori nu mai putea hihihi !  asa ca a pictat-o ( uneori mult mai frumoasa decit realul ), a sculptat-o ( cu rotunjimi rivnite apoi si de altzi barbatzi )  si a impodobit-o in bijuterii migalos si minunat mestesugite !
Daca o luam in gluma ( desi treba e destul de serioasa )  atunci da ! arta iubirii a fost inventata de femeie pt ca a ridica iubirea la nivel de arta ne diferentziaza de animale ( care uneori, uimitor, ne pot da clasa si aici ) iar barbatul a inventat religia ca sa adune femeile in biserici observind ca pierd prea mult timp  cu birfa in fatza portzii sau cu pacatul in alte paturi.
Alte pareri sint cu atit mai mult bine venite !