7 aprilie 2016

criza viirstei a2a...sau a3a





Parca ieri aveam 20 de ani si ( venind din provincie ) nu-mi ajungeau strazile din Bucuresti si parcurile sa le strabat in lung si in lat ... de cele mai multe ori insotzita ... de cele mai multe ori indragostita ...
Nu-mi ajungeau discotecile ( 303, Moxa, Club A, Preoteasa) sa rup ringul pe Boney M dupa care, in pauze, trageam cite un Cismigiu ( scos dintr-un pachet de Kent cu care semana ff bine pe intuneric )
Nu-mi ajungeau cartzile ( vindute pe sub mina ) ca Arta conversatiei sau Cel mai iubit dintre paminteni, ca Vraciul sau Shogun ...ce sa mai spun de savurarea Almanahului Anticipatzia si a SF-urilor .
Nu-mi ajungeau cinematografele ...cind prindeam un film rusesc era o delectare !!! ( Fata fara zestre, Gara pentru 2, Calauza  ) si invidiam colegii cu abonament la Cinemateca.

Acum ... nu am mai fost intr-un club de o vesnicie ...
Acum cititul nu mai este o delectare pt ca ma supara ochelarii ale caror dioptrii au crescut ( probabil si de la statul prea mult pe net ) 
Acum am rarit-o cu cinamatografele fiind mai comod ( si mai ieftin ) din viirful patului .!
Acum m-am lasat si de fumat ... 

..........................................................................................
Ca sa mai las vaicareala /  nostalgia / astenia sau ce o mai fi si asta ... am facut ieri un tur al magazinelor din zona Romana - Universitate ... am cascat gura ! punga nu am cascat-o deloc !!! noile colectzii la pantofi au tocuri prea abrupte si nici la 20 de ani nu as fi putut sta pe ele...
Obosita ( viirsta isi spune cuvintul ) mi-am luat 2 covrigi trendy ( cu mac si cu susan de la Petru ...se vede ca am ramas o traditionalista pt ca nu m-am incumetat la cei cu stafide, cu ciocola sau la specialitatzile covridog, covricheese, covriking )
M-am asezat pe o banca in Cishmigiu si am inceput sa ciugulesc ... imediat am fost inconjurata de porumbei si de vrabii dornici sa ciuguleasca impreuna cu mine ( si de la mine ) ....
Unde e vremea cind eram inconjurata de baietzi ( si de fete ) iar risul nostru facea lumea sa intoarca,  dupa noi, capul ( uimitzi si usor indignatzi de voiosia si exuberantza noastra in acele vremuri cenusii ) ???? Acum aveam in stinga o batrina cu niste papornitze uriashe ( cu gunoaie reciclabile  probabil din care sa scoata si ea banutzi de o pine si poate de o tzuica  ) si in dreapta un batrinel care citea un fluturas electoral ( impartzit sirguincios de 2 baietzi la intrarea in parc )
Brusc m-am simtit batrina ... fff batrina ... seculara ... milenara...
Ma astept la comentarii rautacioase cum ca la aceasta virsta ar trebui sa-mi plimb nepotzii, impacata cu gindul ca mi-a trecut vremea ... dar nepotzi nu am iar pina la pensie mai e cale lunga !!! asa ca o sa mai bintui pe paginile astea cu vaicarelile si nostalgiile / asteniile mele ...e primavaraaaaaaaaaaaaaa !