27 aprilie 2016

femei, femeiuste, muieri...babe





Am incercat din rasputeri sa ma abtzin in a da replica pe blog unui prieten ( drag inimii mele cauza din care il tot "enervez " contrazicindu-l  hihihi ! ) El a  adus in discutzie faptul ca femeia e cu adevarat femeie abea pe la 40 de ani.
Studiul lui idilic despre femeia planturoasa, implinita, frumoasa si devreme acasa e corect in esentza dar are si unele hibe sau scapari :
# pt a avea mai mult timp pt ea ( ca sa isi desavirseasca frumusetzea nativa sau sa o corecteze pe cea mai coltzuroasa ) femeia de 40 de ani are nevoie de o slujba lejera ( greu de gasit in ziua de astazi ) si  de o bona/menajera/fata in casa ...sau de un partener care sa-i ia de pe umeri o mare parte din indatoriri ( cu care tot ea s-a impovarat pt ca stie si poate ) In caz contrar, din cauza stresului,  risca o gastrita, un ulcer sau cel putzin niste riduri intre sprincene !
# avind mai mult timp pt ea incepe sa realizeze ca poate fi atragatoare si pt altzii ...de aici pina la pasul calcat strimb nu mai e cale lunga... sa vezi atunci feminitate, descatusare, experimentare si folosire a tuturor atributelor feminine ( cu riscul de a fi catalogata drept " curva " )
# pt mici mofturi, artificii de femeie matura, placeri nevinovate si/ sau vinovate femeia de 40 de ani are nevoie si de  un suport material ( si evident moral ) ...cea care munceste la 3 joburi pt a-si sustzine sotzul somer acasa va  pica lata la intoarcerea de la slujbe ...iar tot erotismul emanat de viirsta ei minunata va esua intr-un sforait !
# realizind ca ea e cea care aduce banii in casa ( sint cazuri in care el nu e somer dar cistiga considerabil mai putzin ) femeia la 40 de ani ia friiele casei si familiei in propriile miini si asta nu prea place partenerului de viatza ... in loc de stima si respect are parte de reprosuri si zeci de nervi ...si de aici ...numai o dragoste oarba ( ca la 20 de ani ) ii  mai poate salva casnicia
# la 40 de ani femeia stie ce isi doreste  dar va sti si sa ceara ...stie ce vrea dar va sti sa obtzina  si singura ...stie ce poate si va face caz de asta ...uneori cu brutalitate !
# daca a avut ghinionul de a fi bugetara, nu a reusit sa vinda pamintul bunicilor de la tzara sau  pretzul apartamentului mostenit a scazut dramatic ...femeia de 40 de ani cu rate la banca, descoperire de card si copii prin facultatzi scumpe va avea noptzi nedormite si zeci  de tzigari sudate, cearcane, stres si atacuri de panica la data scadenta.
# tot pe la 40 de ani femeia are deja parintzii batrini ( cu posibile problem de sanatate) copiii la scoala ( cu eventuale problem la invatzatura ) si sotzul cu inevitabile problem la serviciu...fara a mai pune la socoteala simptomele de premenopauza ...tocmai acum cind se simtzea si ea mai femeie !!!
# femeia moderna de 40 de ani prefera sa mearga la teatru nu sa tricoteze ... prefera sa ia masa in oras nu sa impacheteze la sarmale ... prefera sa iasa la o cafea si o birfa cu prietenele nu sa intinda 3 sirme de rufe...prefera sa citeasca o carte sau sa stea relaxata in fotoliu  la o telenovela nu sa inghita meciurile lui de fotbal ( i-a ajuns !!! )
 # la cei 40 de ani ai ei femeia nu mai vrea sa semene cu papusica Barbie ci mai mult cu Monica Bellucci ...asta denota maturitate in gindire dar si adaptare la cererea de pe piatza ( vezi tinerii ce prefera femeile mai " coapte " ) 
# in cazul uneia sau mai multor deziluzii in dragoste femeia de 40 de ani risca mai usor o depresie fatza de cea de 35 dar ia calea bisericii mai rar decit cea de 50.
# daca inca mai e mistuita de o  dragoste patimasa pt partenerul de viatza, femeia de 40 de ani incearca sa recondimenteze relatzia ...dar oare el e pregatit pt asta ?
L-am " acuzat " pe prietenul meu ca a scris un blog incomplet dar nici eu nu am atins toate aspectele pt ca am trecut de ceva vreme de viirsta aceasta minunata si ...poate am uitat cum era...cum eram.
In concluzie femeia la 40 de ani poate fi desavirsita dar...trebuie sa aiba alaturi ( sau macar la orizont ) barbatul care sa o si merite... altfel e doar o muiere care, mai devreme sau mai tirziu, tot va deveni baba!