13 iunie 2016

Garciulica si mamaliga







Luni ...cum altfel decit spre serviciu ...in ce altceva decit in 41! pe ce alta  vreme decit pe ploaie ! si mai este si 13 !!!
Intersectzia X( putea fi foarte bine si Y sau Z ca toate sint o apa si un pamint ...sau, ma rog,  un asfalt  cu mai multe sau mai putzine gropi ) : aglomeratzie ...as putea spune chiar imbulzeala, harmalaie, vacarm !!! Participantzii la trafic ( la volan sau doar pietoni ) incercau sa-si faca pirtie fiecare in directzia dorita deoarece semafoarele se odihneau putzintel.
Deja celebrul tramvai 41 era singurul cuminte pe linia lui ... in rest : gard,  autobuze blocind drumul, masini claxonind si ambalind motoare puternice, pietoni nervosi sub umbrele siroind de apa...
Pentru a completa si a da armonie acestui tablou incilcit de inceput de saptamina,  in mijlocul intersectziei  troneaza el, Garcea !!! organul de ordine !!! sau mai de graba Garciulica ( varianta lui in miniatura si ca fizic si ca virsta ) Are o sapca de 2 x mai mare decit capul, manusi albe, vesta fosforescenta...tot tacimul... Ar vrea sa fie impozant si important dar nu reuseste ... parca inainte ii alegea de la o anumita inaltzime in sus ( la preselectzii ) acum cred ca primeaza inteligentza hihihi ! ( ca sa nu amintim de nepotisme )  

 Primul meu gind fusese de mila : cui o fi gresit saracutzul de a ajuns pe o asa vreme intr-un asemenea loc ??? carui sef nu  i-a placut cum ii sta sapca sau ce politze au colegii mai vechi de platit ?  dupa care, uitindu-ma la ceas ca am intirziat deja 25 de minute la munca, mi-a trecut compasiunea mai ales ca peste nici un an " se face el mare"  si precis va deveni  leu-paraleu ...atunci  va negocia cu cruzime  amenzile si va fi necrutzator cu cei care fac acum bascalie de nepriceperea lui  !

Revenind in intersectzia noastra nu am putut sa nu il admir pe Garciulica cum, cu  gesturi de balerin ( invatzate probabil la orele de profil ) cu larghetze si o oarecare condescendentza studiata  ne face un semn cu mina ca ... o poate lua drept inainte cine altul decit ...tramvaiul ( parca saracul 41 ar fi putut-o lua si in dreapta, afara de pe linia lui ) Probabil i s-a parut singurul vehicol, din acel trafic incilcit, care ii era mai prietenos !!!!!
Asa ca eu ( din tramvai ) am trecut mai departe ... lasindu-l pe Garciulica sa se descurce ...daca nu azi miine, poimiine ... pina la urma haina face pe om ( chiar daca la inceput te simtzi cam stingher in ea, mai ales in cea de la circulatzie ) 

Ca o sugestie : ar fi util sa li se prinda in piept ( sau pe sapca ) proaspetelor organe ( de ordine si dirijare a traficului ) semnul galben de incepator numit in popor " mamaliga "