30 iunie 2016

cum potzi rani o femeie





"Pe o femeie sa nu o atingi nici cu o floare " in sensul de atingere brutala si punitiva...dar sint atitea alte moduri in care o potzi rani !
Nu aduc in discutzie rana fizica : pumnul, palma, ciomagul, cureaua sau bocancul. Acestea sint rani evidente, incontestabile si de care nicio femeie ( nici cea care o mai merita din diverse motive ) nu ar trebui sa aiba parte.Ma refer la ranirea,  voluntara sau nu,  a sufletului si/sau a orgoliului ei.

# uneori o femeie poate fi ranita cu o vorba! si acea vorba sa fie atit de dureroasa incit 1000 de alte dragalasenii ulterioare si scuze sau explicatzii sa nu o mai poata sterge ( acum depinde si  cit de ranchiunoasa  este ea )
# alteori potzi rani o femeie cu o aluzie deplasata ( care stirneste in mintea ei un intreg lantz de amintiri si evenimente nefaste ) aici nu e numai vina lui ci si a ei ( ca nu poate trece peste  si uita anumite rani ramase necicatrizate  sau cu cicatrici marcante)
# o potzi rani inselind-o ( nu numai cu trupul ci si cu gindul, cu minciuna, cu ascunzisuri si secrete bine pazite)
# o potzi rani cu absentza  fizica dar mai ales sufleteasca ( e bine stiut faptul ca mai dureroasa e singuratatea in 2 )
# o ranesti nerespectind-o, umilind-o, ignorind-o...o ranesti minimalizindu-i rolul in familie si in viatza!
# ranesti femeia batindu-tzi joc de sentimentele ei ( daca acelea au fost sincere) cind pt tine totul e o joaca de-a cuceritorul, cind sexul e un sport, sufletul  doar in cartzi  ( eventual de teologie )   si  dargostea un cuvint din telenovele
 # o femeie se poate simtzi ranita cind el intirzie ( a nu stiu cita oara ) la intilnire sau nu raspunde la repetatele ei SMS-uri cu " puiule  te iubesc !
# sau poate reactziona abea cind el a plecat de acasa ( cu economiile ei de o viatza  )   lasind-o cu descoperire de card si credit pe 10 ani ( sa-l tot pomeneasca !!! )

Nu stiu care sint  mai grave si mai dureroase  dintre aceste posibile rani enumerate ( si sint sigura ca pot fi mult mai multe la numar ) In functzie de adincimea si frecventza lor femeia incepe sa devina, incet-incet, goala pe interior iar golul tinde sa fie umplut cu depresie, neincredere si frustrare  sau cu dusmanie, incrincenare si revolta  !!!  Fiecare femeie in parte are scala ei de durere psihica si pragul peste care nu mai admite sa mai fie ranita ...paharul mai adinc sau mai putzin incapator ...puterea si dorintza de a ierta (  sau nu ! ) atunci cind barbatul merita si chiar este cazul .

In rest...de ce sa ranesti o femeie cind, mult mai simplu e sa o iubesti ?!?!?!