21 iunie 2016

am parte de una lunga





Astazi, 21 iunie, este cea mai lunga ... zi din an !!! Sper ca nu s-a gindit nimeni la altceva citind titlul ! E martzi dupa un weekend prelungit in care cine a fost mai  milos a impartzit cu prilejul Mosilor  traditzionale linguri de lemn cu cirese ( de Spania)  manunchiuri, cine  a fost mai evalvios a tzinut sarbatoarea Rusaliilor, iar cine a fost  la mare...zice ca a venit mai obosit decit a plecat  ( asta ca sa nu fie invidiat  prea mult ca a petrecut 3 zile pe cinste )  Sper ( la cit e de cald din prima clipa in care am deschis usa biroului )  ca nu va fi si cea mai lunga zi de munca !
 " Termenul de « solstitiu » provine din doua cuvinte latinesti, « sol », care inseamna soare si « stitium », care inseamna a sta, deci semnificatia cuvantului este « soarele sta ». SOLSTITIUL DE VARA marcheaza o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui "
  Cu alte cuvinte incepe vara ( astronomica ) !!!!!!!! Pe cea calendaristica deja am simtzit-o cu fitzele si fasoanele ei : zile in care ne topim de canicula iar pamintul crapa ca in filmele cu apocalipsa ... si seri in care trage cite o ploaie rece si sanatoasa ( ca de toamna ) Cu putzin ghinion e insotzita si de grindina ( cit oul de bibilica ) sa faca praf si bruma de recolta de anul asta ! iar meteorologii sa mai bifeze pe harta niste zone de cod portocaliu spre rosu si sa-si stringa miinile fericitzi ca au nimerit-o ! Citeam pe undeva ca psihologii ne avertizeaza in aceasta perioada ca " exista o predispozitie pentru depresie sau anxietate fiind semnalate atacuri de panica sau chiar dificultati de atentie." Nici nu era prea greu de prevazut ... e vremea cind totzi tinjim dupa vacantza si cind vedem cu intristare ca portofelul e cam gol normal ce ne paleste o depresie si o nostalgie dupa vremurile cind tot omul muncii se ducea la bai cu bilet de la sindicat iar plinul la benzina nu era o gaura in bugetul familiei !!! Vestea buna e ca de azi noptzile vor fi mai lungi, numai bune pt odihna sau alte activitatzi cit mai placute ( zvircolire in asternuturi din cauza de canicula sau de ...placere )
Vestea proasta e ca tot de azi zilele vor fi din ce in ce mai scurte ... probabil si mai fierbintzi ... deci sa luam masuri de hidratare ( atentzie ! alcoolul e pe invers, deshidrateaza ! ) ... sa  profitam de ofertele la AC -uri sau cel mai bine sa ne luam  concediu !
Pina la al meu mai e cale lunga ...  cu zile si noptzi care imi vor parea mai lungi decit sint in realitate ...din care azi  cea mai lunga ... macar sa o folosim cu totzi cit mai cu spor ! Deci sa avem parte de una lunga si  buna !!!!!!!!!!