17 septembrie 2015

ghiozdaniada

 
Hlizindu-ma la o fotografie cu o tinara scolaritza in al carei ghiozdan ( transparent ) erau tot felul de chestii " utile " in procesul de invatzare hihihi ! m-a dus gindul la ghiozdanele de altadata. Pe vremea mea erau fie din piele ( care erau scortzoase si grele ) fie din carton presat ( usoare dar si usor deformabile ) Aveam in ele nelipsitul penar de lemn cu numaratoare ( mult mai tirziu au aparut cele de vinilin apoi cele chinezesti cu magnet - culmea trendului) Ajunsa printr-a V-a a venit moda ghiozdanelor de vinilin purtate pe un umar si de aici marea nenorocire cu strimbarea coloanei !In replica exista astazi ghiozdanele tip troller - buna inventzie ! Fetele mele au prins moda rucsacului de pinza ( mai mult sau mai putzin impermeabila )si a schimbarii lui in fiecare an ( cine isi permitea ...cine nu... mai cosea la el, mai punea un ac de sigurantza, o insigna ...
 De aici moda a luat-o pur si simplu razna ! Acum numai parinte sa nu fii ( dar nici copil ) ...e aproape imposibil sa alegi din noianul de modele in pas cu filmele de desene animate,cu moda...cu timpurile! Pina mai ieri era o adevarata invazie de printzese, spidermani si Mickey Mouse dar au cedat locul strumpfilor, si mai nou minionilor !!! Fetitza care pina mai ieri purtase Hello Kitty sau Barbie de un roz izbitor prefera acum Hanna Montana sau Violetta iar pustanul cu tzestoasele ninja a devenit fanul craniilor fioroase...ce trece timpul si ce se mai schimba gusturile !
    Ghiozdanul nu mai este doar un echipament folosit de scolar pt a-si cara cartzi si caiete ci o modalitate de a fi cool, trendy, smecher de smecher !!! il portzi cu nonsalantza pe umar chiar daca in el nu ai decit telefonul mobil si eventual o sticla de cola... iar fetele oglinjoara si glossul !!!