9 februarie 2017

infom@niac








Daca tineretul are o scuza ( e nascut cu celularul, tableta si Facebook-ul in mina ) noi, adultzii, ar trebui sa fim ceva mai detasatzi ... mai ancoratzi in real ... mai cu picioarele pe pamint ...si totusi  ... se pare ca sintem mai dependentzi de acest drog numit FB mult mai rau ca ei !!!
Mirajul cunoasterii ne subjuga ore in sir cu ochii lipitzi de ecranul PC-ului asumindu-ne riscul de a schimba cam des dioptriile la ochelari : oferta e pt toate gusturile si poftele de la suculente si apetisante retzete culinare la apetisante siteuri XXX, de la miraculoase medicamente minune la filmuletze haioase cu cit e prostia omeneasca de mare, muzica, stiri, birfe ...orice !!! 
Mirajul prieteniilor virtuale ne ademeneste indiferent de sex, viirsta, meserie, conditzie intelectuala sau ...stare civila ca de : pe FB nu te stie nici dracu ( sau poate tocmai el isi baga coada ! )
Mirajul filmelor, clipurilor muzicale, glumelor( proaste sau bune ) pozelor cu bebelusii sau animalele de companie din dotare ne atrag ca un magnet.
Ai pofta de ceva dulce rapid? consulta netul ! 
Vrei o mincare sofisticata cu care sa-tzi dai pe spate soacra? consulta netul !  
Ai uitat numele unui actor ? consulta netul ! 
Vrei o adresa si localizarea ei pe ...glob ? consulta netul ! 
Cu un LIKE potzi face 1000 de oameni fericitzi ... cu un UNLIKE potzi distruge o prietenie.
 Toate bune si frumoase dar ... cu ce pretz ? sedentarism, anchilozare, cifoza, dioptrii marite,  nici nu mai pun in discutzie toate manipularile de care se face responsabil... si totusi : il iubim, il urim, il blamam, il laudam, il injuram dar revenim in fiecare zi, fideli, ca la o condica autoimpusa.
Si inca ceva : in goana lor nebuna dupa adunarea de impozite ma si mir ca guvernatzii nu au impus inca " impozitul pe Facebook "ssssit! ca poate le dau eu ideea !