31 mai 2017

copilul din noi / voi




Cu ani in urma ( aparent nu foarte multzi daca inca reusesc sa-mi aduc aminte ) a fost  moda rolelor ! Am avut de 2 X cite 2 perechi pt cele 2 fete ale mele : la inceput cu rotzi de plastic apoi mai smechere, de silicon ...ce mai alergam dupa ele !!! In timp moda s-a cam stins...
Apoi a fost moda scater-ului...aici in proportzie de 99% erau baietzi . Acesta cerea mai multa indeminare, echilibru, pricepere, curaj ! Cei care au reusit performantze impresionante ducind aceasta " jucarie " la nivel de sport si chiar de arta sint de toata lauda !
Mai nou  cineva a avut ideea geniala de a readuce la viatza trotineta ! si uite asa e plin orasul de ele.
Colorate, simple sau sofisticate, pliabile sau nu, rebranduite cu numele de " scooter " ...au devenit din ce in ce mai mult parte din décor. Culmea e ca majoritatea sint " pilotate " de adultzi ... Sa fii hipster cu barba de calugar ( eventual si cu un mic coculetz,  daca nu te-a parasite podoaba capilara ) si sa te plimbi cu trotineta e ffff cool !
Sint si fete...probabil cele mai baietzoase, carora parintzii, cind au fost mici, le-au refuzat aceasta bucurie pe motiv ca " nu e de fete " .Parca le si vad imbufnate,  in rochitze roz cu volane si ele cu genunchii ruptzi de la catzaratul prin copaci !!!
De la elevi cu ghiozdanul in spate pina la domnisoare cu rochitza in vint ...de la baietzi cu pantaloni scurtzi pina la barbatzi in costum ...seriosi sau fff mindri de trotineta lor,  presimt ca vor egala  in curind nr bicicletelor din trafic.
Azi, in 41,  m-am lovit de o trotineta al carei ghidon imi cam intra in coaste ( eu stind confortabil pe scaun )  Se pare ca intra si in coastele vecinei care nu fusese asa de norocoasa sa prinda loc si statea in picioare alaturi. Aceasta a inceput sa bombane si sa se burzuluiasca la bietul adolescent, ca daca tot are mijloc de transport de ce mai ocupa loc in tramvai incomodind pasagerii. De aici au inceput  ripostele si dezbaterile pe tema : ai uitat cucoana cind eram si noi mici ?!
Se pare ca multzi uita cum era  ... sau poate o copilarie mai putzin fericita ii face sa nu-si doreasca acele amintiri ... sau pur si simplu au fost batriniciosi de mici !
Din cind in cind e bine sa mai scoatem la suprafatza copilul din noi...fie si ( re )incercind mersul pe trotineta .