3 mai 2017

portzia de teroare





La gradinitza X din orasul Y ( o gradinitza de stat ) grupa mica ( insemnind copii de 3-4 ani ) primesc in loc de teatru ( azi era ziua pt spectacol ) vizita unui apicultor !!! Nu era unul oarecare ci unul cu o inumana pofta de a speria pe bietzii micutzi ( sau o flagranta lipsa de tact si de minte )
Imbracat ca un extraterestru ( clasicul costum de protectzie ) acesta a inceput prin a se rasti la copilasi cum ca daca nu vor fi cumintzi le va pune o albina pe limba ! heeeeei ! protectzia copilului! se sesizeaza cineva ? Apoi, in termeni tehnici si greoi pina si pt doamnele educatoare, a inceput, timp de aproape o ora, sa le vorbeasca despre polenizare, albinele melifere, civilizatzia Maya, propolis si laptisorul de matca...ma lasi!!! la 3 ani...abea daca stiu de laptele supt de la mama!!! Apoi copiii au aflat despre trintori ( voi sa nu facetzi ca ei ca vi se rup aripile si va arunca din stup ...sper ca niciunul sa nu fie tentat sa faca asa, mai tirziu,  cu un frate mai mic si mai lenes)
Evident ca plictisitzi, micutzii s-au foit si au devenit galagiosi ( din fericire spre binele lor ) chiar in momentul in care apicultorul le explica cum acul albinei are niste clesti cu care daca te intzeapa " nu se mai poate desprinde decit smulgindu-si intestinele " !!!!!!!!!!! Horor si de groaza !!! cred ca cine a apucta sa asculte ( chiar daca nu are habar ce sint acelea intestine ) va visa roiuri de albine care il alearga, il intzeapa pe limba dupa care isi varsa matzele pe jos!
Ce au invatzat copiii din aceasta vizita a domnului specialist? ca apicultura e o meserie periculoasa in care bestiile feroce si sinucigase  te capseaza daca nu esti cuminte.
Dupa o astfel de lectzie de cosmar copilasii care se repezisera cu bucurie spre jucarii au fost pusi ( la propriu) cu scaunelele la zid si au primit desertul : un mar. Au fost obligatzi sa-l manince iar cine a obiectat ca il vrea fara coaja a fost apostrofat ca nu mai e bebelus. O alta lectzie de viatza in care marul devine un element punitiv si notziunea de desert un chin!
Astazi in gradinitza X din orasul Y s-a luat "  portzia de teroare "  !Oare cit mai platesc bietzii parintzi pt " instruirea " micutzilor lor???

PS : nici nu vreau sa-mi imaginez cum va fi daca data viitoare vor invita un vinator care le va explica cum impusca apoi despica si  jupoaie  biata caprioara sau amaritul de  iepuras !