16 mai 2017

EVA ( blog feminist )



 




"Nu lasa pe nimeni sa devina o prioritate in viatza ta cind tu nu esti pt el decit o obtziune " ( Albert Camus citat din memorie si cu 2-3 accente personale )
 Citind aceste rinduri pe pagina de FB a unui prieten, mi s-au infipt in minte ca un stilet...bine ca nu s-au infipt si in inima... Apoi am stat si le-am tot rumegat :
In fiecare femeie zace o Eva ( ancestrala EVA ) in miniatura !
De la plinsetul suspinat pt a cere dragoste si atentzie ( in primele luni de viatza ) pina la clipitul din gene si tzuguiatul alintat din buze, seducator ( de mai tirziu ) nu e decit un pas !
La timpul potrivit fiecare va gasi un Adam natafletz si numai bun de condus ( sau de legat la gard)...dar va iubi un Sarpe de ale carui sfaturi va fi tentata sa asculte.
Ca fiecare Adam se crede Dumnezeu ...e alta poveste !!!!
Destul de rar Eva va avea norocul sa dea de un Adam 2 in 1 ( si sotz si iubit ...care sa o satisfaca in ambele situatzii ) atunci chiar ca se va afla in Rai !!! sau " in sinul lui Avraam "- o alta obtziune ?! ( si el... la sinul ei )
Destul de des va plinge in pumni paradisul pierdut dar mai ales faptul ca a ales cunoasterea... O femeie desteapta are infinit mai mult de suferit ( fie si numai pt faptul ca ajunge sa constientizeze ca a fost a2a pe lista de prioritatzi a creatziei ...naspa ! )
Asta e blestemul nostru, al Evelor din orice epoca...de ieri, de azi ...de miine : neveste, iubite, mame, curve, amante, bunici, soacre ...femei !!!!!!!sa traim mereu ( desi nu ne place si nici nu vrem sa o recunoastem ) in umbra unui Adam si / sau a unui Sarpe.........

Norocul nostrum ca,  din cind in cind,  reusim sa mai si evadam ...si sa descoperim ca exista si alte obtziuni!

PS : pina atunci ne consolam cu gindul ca :   in spatele unui barbat de scucces sta mereu o femeie puternica ...as zice eu si inteligenta