30 mai 2017

barbata







Am auzit ieri un banc misogin dar ce reflecta o realitate cruda a ultimilor ani de tranzitzie...si pt ca tot sint mereu acuzata ca as fi feminista o sa il postez aici sa-l vada toata lumea !!!
Inca de la primele rinduri ii rog pe domnii barbatzi sa nu dea cu parul dar bancul asta e adorabil chiar daca nu va pica bine unora / multora  la digestie !!!

- Tati ce inseamna sa fii barbat adevarat ?
- Un barbat adevarat este cel care aduce bani in casa...isi iubeste si protejeaza familia !!!
- Bine tati ...cind o sa ma fac mare vreau sa fiu si eu barbat adevarat...asa ca mami.

Degeaba li se va inflama orgoliul anumitor barbatzi pt ca ...din pacate...exista multe exemple in care femeia " barbata " are friiele casei si asta nu neaparat din dorintza de a-si impune cu fortza opiniile ci pt ca pe umerii ei ( uneori destul de fragili ) sta tot greul familiei !

De multe ori dupa 8 ore de munca femeia lasa tzinuta office de contabila,  profesoara sau medic si pune sortul de gospodina in timp ce cu o mina mesteca in ciorba si tocana iar cu cealalta rezolva integrale ( nu intergrame ca barbatul adevarat din dotare ) si caracterizarile literare ale copiiilor.
In tot acest timp el, barbatul ...in loc sa se complaca in statutul de "  intretzinut "  ar scotoci mai bine pe net dupa job-uri nu dupa bloguri si filmuletze XXX.
In loc sa isi plinga  de mila pe la prieteni si rude mai bine ar da macar cu aspiratorul si ar face piatza ( nu zic vorba mare : sa mai si  gateasca  ceva pt familie  !!! ) ca nu le cade nici mina, nici rangul, nici gradele ( de barbat ). 
In loc sa se bucure ca salariul ei e mai mare ( sau e singurul din casa ) ii apuca damblalele sau depresiile cind mult mai constructiv ar fi sa incerce sa schimbe ceva ...incepind cu atitudinea de ex !!!
Si nu uitatzi ca macar un masaj sau o vorba buna, o mica surpriza ( placuta !  nu anuntzul ca ii vine soacra in weekend ) ar face diferentza intre un barbat si un barbat adevarat ! 
Eeeee incepetzi de mine ?!