6 ianuarie 2016

s-o tzinem intr-o veselie

 
 



 

Pentru mine sarbatorile de iarna sint cea mai frumoasa perioada din an ! daca mai si ninge ( musai ca in povesti ) e de vis !!!
Incep inca de Sf Andrei cind totzi punem griul la incoltzit sa vedem ce ne rezerva viitorul in noul an ( daca il punetzi ca mine pe calorifer ...v-atzi  ars ! viitorul paleste )  O tzinem intr-o petrecareala  pina la Boboteaza  ( adica astazi ) cind prin magie alba / neagra incercam sa dam nas in nas cu ursitul  !!!
Avem Mos Nicolae cind ne lustruim ghetutzele si asteptam cumintzi sa ne fie umplute cu mici daruri ( iar daca gasim numai o nuielusa, credem ca mosul e in criza nu ca noi nu am fost prea cumintzi ) Exista si variant cind tu ai umplut ghetutzele celor din jur dar observi ca tocmai pe tine te-a uitat mosul...sper ca nu a fost cazul...
Avem Craciunul cu caltabosi, sarmale si piftie stropite din plin cu vin bun...sau tzuica fiarta... Stalinskaya sau J &B, sau JD ...dupa gust... multa alergatura si munca inainte si trece ca un vis !

Avem Revelionul cu artificii si sampanie si cu sarutari furate sub visc macar cu dragostea sa ne mearga bine!

 Intre ele exista onomasticile si fiecare gasim un Stef sau un Fane, o Vasy sau un Sile, un Jhon sau o Janina sau Ionela...si iar petrecem !!!!!!!!!!!
Sper sa gasim cit mai multe motive de bucurie si sa pasim in noul an cu dreptul ! care dai mine de baut ????