15 ianuarie 2016

mama miine ma marit




Fiecare femeie se viseaza mireasa chiar daca acest lucru inseamna ca dupa aceea devine  nevasta! ( nu ca ar fi un lucru rau ... sa nu fiu intzeleasa gresit )
Mirajul printzesei in alb ( desi exista si variante colorate pt nonconformiste ) e alimentat  inca din copilarie cind BB ( Barbie bride = mireasa )  devine  preferata intre papusi.
Pe la viirsta hormonilor imbobocitzi ... apoi in plina floare, domnisoarele se uita la telenovele cu nuntzi fastuoase si miri de poveste si isi formeaza falsa impresie ca totul e posibil!
 Pe la 18-20 de ani visele pot devein realitate desi familia sustzine ca pasul e facut prea devreme dar...cui ii pasa ?! spiritul de fronda primeaza.
Exista apoi o perioada pina in 30 de ani cind majoritatea fetelor isi schimba statusul de facebooc din : in a relationship in married iar pozele din : eu si iuby in noi si puiutzul cel mic.
Dupa 30 - 35 ( daca pasul nu s-a produs ) e  deja  tragedie ...butonul de panica devine rosu ... ceasul biologic  ticaie... partenerul visat nu apare ! la 40 sint  tentate sa accepte compromisuri ...la 50 deja cocheteaza cu singuratatea ...
Noroc cu cercetatorii  australieni de la Universitatea New South Wales care ( se lauda ei )  au găsit formula matematica potrivita sa  itzi  dezvaluie virsta ideala pt maritis.

   " Nu trebuie decât să te gândești care ar fi vârstă maximă la care ai face acest pas și vârstă minima la care ți-ar trece prin cap ideea de măritiș sau însurătoare. Acestea vor fi variabilele "p" și, respecțiv "n".
Cât despre formula matematică, aceasta ar arată cam așa: p - n, rezultatul se înmulțește cu 0,368, după care se adaugă, n. Rezultă vârsta cea mai potrivită pentru prezentarea în fața altarului și șanse de 40% că mariajul să fie unul fericit. " 


Procentul de 60 %  nefericire mi se pare cam mare si asta ma inspaiminta si mai tare avind in vedere ca am 2 fete deci grijile mele se vor inmultzi cu 2 !!!
Mai in gluma mai in serios cred ca nu exista o viirsta ( cu atit mai putzin o formula ) care sa reglementeze aparitzia fluturilor din stomac si a palpitatziilor la inimioara.
Cunosc un caz concret in care EA ( 70 ani ) se marita cu EL ( 82 ani  ) dupa numai 3 luni de la cunoastere si..." vor trai fericitzi pina la adinci batrinetzi " e deja cam tirziu de spus ...parca s-ar potrivi mai bine pina cind ...hai sa nu fiu macabra ... vor trai fericitzi !!! Mereu mai exista un dram de sperantza !!!