4 iunie 2015

betzia simtzurilor ... si simtzirilor

 
De cite ori gindul ne poarta catre tei ne apuca nostalgia ... si pe mine si pe fata mea cea mare ... De ce? pe mine ma leaga de niste amintiri ( sa le zic cu parfum adolescentin ) pe ea de faptul ca 8 ani a locuit in Tei ( nu chiat intr-un copac ci in cartierul cu acest nume ) ...o betzie de parfumuri ( in aceasta perioada ca mai pe vara incepea parfumul muced de tomberon ) !!!
 Dar vom lasa trecutul unde-i e locul...adica in trecut ( mamaaaa cita filozofie !o fi mai zis-o cineva inainte ca daca da trebuie sa pun ghilimelele de rigoare sa nu ma taxeze cerberitzele de pe facebook ) O vorba din batrini ne spune:"Aventura daca vrei ... potzi sa bei un ceai de tei ! " asta e clasica dar oare sa fie chiar asa ??? e de dezbatut ...nu chiar acum . Azi voi lasa inspiratzia si ideile de blog pt. ceilaltzi ... sa-i poarte pe ei pe culmile gloriei efemere si raitingului ... eu o sa culeg teiul din fatza geamului ... ca prea ma enerveaza !
  Cine a mai pomenit sa-tzi bata teiul in geamul de la serviciu ? ca ma si intreba cineva : da tu ai biroul in parc ??? In aceasta perioada a anului ( cind oricum sentimental sint mai debusolata ) stau si trag pe nas aroma de tei proaspat si ma apuca : nostalgia, amintirile, regretele si ... somnolentza !!!!
Cine sa mai aiba chef si de munca ? pina si toaleta miroase imbietor ... risti sa adormi acolo ! Sorb din cafeaua cu aroma de ... tei ... maninc un iaurt cu fructe de padure ... de tei ... fac statistici si grafice dar gindul imi zboara la dragostea din tei ! ...acum nu neaparat la baietzii de la OZON zboara gindul meu molesit si el de atitea miresme dar ... unde esti tu tineretze? ( cred ca si cei din formatzie se intreaba acelasi lucru ) ...in plus promit sa raspund la SMS-uri !   ( aici as putea deschide o paranteza dar mai bine o las inchisa  )
Daca teiul este asa de afrodisiac, ma intreb de ce nu se fac parfumuri barbatesti cu aroma de tei ? sa il sorbi pe alesul inimii tale ca dintr-o ceasca cu promisiuni fierbintzi si lenese ? indulcita evident cu miere aurita, densa, dulce, balsamica de tei ! Ce au oare moscul, ambra, bergamota sau aroma de vetiver in plus ??? Hai ca mai am putzin si va adorm si pe voi cei care v-atzi obisnuit cu alt ritm ... dar mai am si eu (ne)voie de momente de melancolie ... si o scuza excelenta cu offff ! teiul acesta ! !!!!!!!!