5 aprilie 2015

Paste ...in trend

Sarbatorile pascale ne-au batut deja la usa ... iaca fusera Floriile si in curind Pastele care se apropie...dar cum ne pregatim sa le intimpinam ? Pe la noi, la romani, ne pregatim intii frigiderul...sa avem masa plina si burta plina... Sa fie in primul rind multe oua!!! rosii verzi, galbene, albastre dar si variantele pastelate : roz, lila, orange, si de ce nu variantele moderne si cool : argintiu si auriu, fuxia, marsala, magenta plus ultima aderare la tendintzele sezonului :marmorate !!!!! de te si intrebi oare mai stie cineva ce insemna vopsirea lor in rosu de Paste???? Problema e ca bietele gaini ( stresate !!!!!!!!! ) nu au mai ouat conform graficului de sarbatori asa ca pretzul / ou e cam piperat, asa ca in curind gospodinele vor fi mai stresate ca gainile ( sintem deja !!! ) Apoi trebuie sa ai pe masa multa ,multa carne( de miel in primul rind dar si de curcan sau cocos sau poate ...de strutz!!! ca e la moda) si neaparat un peste dar nu autohton ca te ride lumea asa ca ne batem pe varietatzile exotice si pe fructele de mare iar obrazul subtzire cu o bucata de somon se tzine. Urmeaza dulciurile : cozonac si pasca! dar ce cozonac ??? si ce pasca ??? pt ca bunicile au cam uitat sa transmita retzeta sau nu au mai avut cui( nu-i nimic o gasim pe net!) dar si mai bine luam de la supermarket Panettone cu crema de finetti si glazura de cocos. Mai ramine vinul!!!sau tuica sau si unul si cealalta ca la asa masa bogata trebuie sa stropim din belsug... n-ar strica si putzina tequila ca sa fie arderile mai intense. Si uite asa am alcatuit un meniu perfect adecvat timpurilor si tendintzelor ... care e departe de ceea ce a insemnat Pastele odata dar ... " who cares " ??? ( vorba strabunilor ... altora ) Si nu uitatzi de servetzelele frumos colorate si inscriptzionate cu " Happy easter " ca sa nu uitam ce sarbatorim !!!