10 septembrie 2016

scolareasca




E toamna si ... la pachet cu septembrie vine si inceputul scolii !
Cu ani in urma, nu foarte multzi dar nici putzini, era un adevarat ritual in familie cu acest eveniment. Mergeam sa cumparam caiete si copertzi pt caiete,  tot felul de maruntzisuri pt scoala si obligatoriu un ghiozdan nou !!! de fapt doua !
Acum scolareilor li se cumpara tablete si Ebook-uri  iar in locul cheilor de git au bone sau after school.
 Zbirniia telefonul ( pe atunci cel fix ) de bucuria revederilor cu colegii si schimbarii de impresii de vacantza... acum se incinge laptopul de atitea poze trimise pe  FB sau mobilul de atitea mesaje pe Twitter.
Pe atunci ma  invoiam de la serviciu ... cumparam flori pt invatzatoare iar mai apoi pt diriginta ...
Acum ma gindesc doar ca de luni iar va fi aglomeratzie pe 41 !!!
Ce trece timpul asta ...multe vecine ( de viirsta mea sau chiar mai tinere ) au deja nepotzi cu care vor incepe de luni scoala ! Privindu-le nu stiu daca sa-mi para rau sau bine ca nu sint in rind cu ele...nu prea ma vad bunicutza...oricum, mai devreme sau mai tirziu nu voi  " scapa " nici eu de acest rol... poate lafel de serios ca cel de mama...poate chiar mai serios...
Bafta la pregatirile pt scoala, la alegerea ghiozdanelor pt prichindeii de clasa 0 ( sa nu-i darime pe spate din prima zi ca tare plapinzi mai sint )  iar bunicilor sanatate si putere...cu scoala nu-i de gluma !!! nici cu noile generatzii de scolari !!!