31 iulie 2016

seara buna !




Incepuse sa picure marunt si apasat ! cred ca a si tunat...sau poate mi s-a parut ... asta dupa ce toata ziua temperatura sarise de 36 de grade la umbra...ca la soare nici nu m-am incumetat sa pun termometrul! Speram sa se racoreasca putzin  dar aburul din asfaltul incins accentua efectul de sera.
Aveam intilnire cu niste prieteni in  Parcul Herastrau asa ca m-am smuls din scutece, din lene si din virtual, am mai baut o gura ( ba chiar 2-3 ) de cafea rece ( oare cum se poate raci asa de repede pe o asemenea canicula ? ) si m-am pornit spre lumea reala.
In 41 o zapuseala jilava si mucegaita cu iz de pepene coflesit : erau citeva felii aruncate sub un scaun si nimeni ( din cei platitzi sa o faca ) nu se deranjase sa le arunce ! Am coborit la Casin si am luat-o pe jos spre intrarea de la Arcul de Triumf ( imi place sa aud cum ma intimpina clopotzeii de la intrare...si m-au intimpinat desi nu era ora exacta! rezonantza !!! )
In parc, ca prin minune, o alta lume ! aerul era respirabil, lumea era mai detasata, bicicleala, porumb fiert, inghetzata, catzei mari dar mai ales mici ba chiar si o pisica neagra in lesa.
Am stat cu prietenii pe o banca sa admiram,  de la distantza, frinturi din mitingul aviatic pina cind ...am observat ca se tot opresc grupuri de cite 2-3 tineri sau cite un ametzit singuratic, in dreptul nostru, privind prin noi, fara sa ne vada....evident cautind un pokemon. Se pare ca nimerisem, in inconstienta noastra detasare de pokemoniada universala, absolut  din intimplare,  in zona  unei astfel de creaturi virtuale mult rivnite.
Mare belea cu virtualia asta...nu scapi de ea nici in lumea reala...nu potzi sa te mai detasezi de ecranul mobilului nici in mijlocul naturii...nu mai imbratzisezi fata de alaturi ci ii dai un cot sa nu rateze  pokemonul din boschet ...trist ! dar adevarat!
Pe aleea alaturata Teatrul Masca avea ultimele momente ( cu o muzica ce ne gidila placut auzul ) din reprezentatzia cu statui vivante ( o alta lume ireala dar, de aceasta data,  creata cu oameni vii ) Sub masti ( ei au dreptul sa le poarte) chipuri obosite ( de intzeles dupa o zi de stat in soare si cu astfel de costumatzii  ) mimind veselia sau mirarea.
Am parasit aria de interes a " vinatorilor " si dupa un scurt popas in fatza actorilor  ne-am vazut de plimbare.
Frumoasa seara...frumosi prieteni...dementa lume in care traim.