28 iulie 2016

interzicetzi pe Pikachu !




La inceput ( cind erau si fetele mele mici ...parca a trecut un secol si totusi parca era ieri ) pokemonii erau putzini si simpatici !!!
Liderul ( de imagine si de nazdravanii )  era Pikachu, dolofan, prostovan dar haios si numai bun de creat in spatele lui a unei intregi industrii de jucarioare pufoase.
 Anii au trecut...aproape ca uitasem de ei cu atitzia altzi supereroi in jur,  mult mai impozantzi si mai musculosi care, in plus faceau si ceva util:  salvau planeta !!!  Rivali destoinici au incercat sa le  devina minionii dar ceva nu a mers in gindirea de ansamblu...poate si povestea a incercat sa fie mai mult pt adultzi decit pt copii ...totusi nu-i pling eu pe ei ca au scos bani buni si din asta.
 Si dintr-o data BUUUUM ! lumea a fost invadata  ca din senin  ( desi nu tocmai ! )  sau, ma rog, din virtualia... de pokemoniada secolului !!! mega-isterie generala nu alta ... si cine ar avea suflet sa-l interzica pe Pikachou, cu fatzuca lui dragalasa ?! exact pe asta s-a si mizat !
Nu cred ca exista cineva care sa nu fi fost imbrincit de un cautator infocat caruia ii stateai in cale taman cind cel mai rar pokemon bintuia la orizont dar...sa se produca  intirzieri la serviciu, accidente rutiere, lupte de strada pt asa ceva...cred ca nici creatorii nu au intuit.
Dar bomba bombelor mi s-a parut veste ca intr-un club de manele ( uite ca inca mai exista!!! ) din Timisoara ( deci nu oras de oras ) o formatzie a compus o manea speciala cu si despre pokemoni : ii prind iute ca din zbor,  sint spaima pokemonilor / nu vreau in lume gagici nici shaorma si nici mici, vreua pe Pikachu aici maaaaaai !
Pe de alta parte ... fatza de ...hai sa nu dam nume de tzari ca e jenant... romanul are un dram de umor si trateaza situatzia cu mai putzina  vehementza deja patologica ...si,  in definitiv, la vremuri nebune ...jocuri nebune ! ne lasam manipulatzi mai usor...parca o cersim ca sa ne mutam gindul de la delirul in care traim.
Unde esti tu Supermane sau tu Liliacule cel viteaz sa ne scapi de invazia asta care deja ma furnica pe sub piele ?!