24 noiembrie 2015

mutroasa




Am la serviciu o colega tare mutroasa !
Cum o dai cum o intorci nu ii potzi intra in voie... parca vine expre la munca, printre noi,  sa ne strice bruma de buna dispozitzie.
 E vreme frumoasa  / cica asta nu e toamna ... e vint si frig / o deranjeaza reuma!
 E mult de lucru / nu-si mai vede capul de treburi ( pe care probabil ca le rezolva de pe mobil ca prea sta numai cu el in mina ) ... e o zi lejera / trece prea greu!
 Pina mai ieri avea salariul prea mic si injura guvernantzii  / dupa 25 % marire cica e in bataie de joc deci injura guvernantzii ! ( ce-i drept intre timp guvernantzii s-au schimbat )
Incerci sa socializezi si din politetze o intrebi ce mai face? pai nu vezi ca munceste ( desi savura tacticoasa cafeaua ) / o lasi in supararea ei de posaca...inseamna ca o marginalizezi si ignori!
Vorbesti de un film sau o carte / te dai intelectual si superior...vorbesti de ciorba si tocana / cica femeia nu e numai gospodina...vorbesti de dragoste / nu mai e la viirsta fluturilor in stomac ( chiar ma intreb daca a fost cindva ) ...vorbesti de politica / n-o intereseaza ... vorbesti de religie / cu asta parca-parca ar cocheta desi, la nervi ( si cind nu are ea nervi !!! )  baga niste sfintzi printre  dintzi ...
Uneori ma face sa ma simt vinovata ca incerc sa ma bucur de ultimele raze de soare blajin filtrate printre  frunzele aramii ... sau de o melodie placuta urechilor mele si  difuzata la radio dimineatza exact cind ea nu-si gaseste cheile de la fiset !!! Dar uite ca nu ma simt !!!
Sint oameni carora totul li se pare gri, tern, nesatisfacator, dezagreabil  ...si incearca sa te tirasca si pe tine in gaura lor de cirtitza ! sint oamnei pt care soarele rasare degeaba...sint oameni pt care cei din jur sint o eterna povara, un izvor de disconfort si enervare. De ce oare?
Sint convinsa ca raspunsul e foarte la indemina sau de negasit... ma intrebam si eu doar asa...ca sa ma aflu in treaba...privind la fatza ei mutroasa...si incercind sa nu-mi pierd buna dispozitzie ... deja precara  din cauza ploii si friguletzului de sfirsit de noiembrie....
Vorba unora (  hihihi !  )  :  " the winter is coming "  !!!