3 mai 2008

ride iarasi primavara...lalala !!!

Inca nu s-a sfirsit febra cumparaturilor ! Nici nu am digerat bine mielul si ouale rosii, drobul si cozonacii, ca incepem sa alergam dupa cumparaturile pt. 1 Mai.
Cu stomacul inca plin , dar cu portofelul cam gol, am pornit prin magazine in cautarea celor necesare pt. un gratar.In plus, pt. aripa tinara a familiei, caut cite ceva de luat in rucsac la deja traditionalul 1 Mai pe malul marii.
Ajunsa in supermarket speram sa fie mai putina imbulzeala decit de Paste…speranta desarta!!! Se pare ca de data asta grija cumparaturilor a cazut in spatele barbatilor , gratarul fiind o treaba masculina .
Parca si mai nesatula, lumea se calca in picioare ( ca de Florii la usa bisericii ) pentru casolete cu mici sau/si pulpe de pui, superioare/inferioare- nu conteaza, dezosate, pt. gospodine cu fitze sau deja frigarui , bine impanate cu legume dar la de 2 ori pretul carnii ( manopera costa ) ! Cirnaciorii cruzi sau uscati, traditionali, ciobanesti, de bere sau Merguez ( ??? ) in mat natural sau in plastic ( membrana comestibila ) afumati sau doar vopsiti in “ fum” au disparut si ei rapid. Lumea nu rateaza nimic !
Ramin in urma doar rafturile goale si etichetele atirnind drept dovada ca magazinul, nici acum , nu a estimat bine ” foamea “ romanilor.
Fuga apoi la raionul de bauturi si umple cosul cu baxuri de bere, la doza sau la PET , in functie de buget si de nr. invitatilor.Pentru obrazul fin Stela Artois sau Tuborg tubicap , pt. gratarul proletar Noroc la 2,5 L.Conteaza si mijlocul de transport cu care se face deplasarea asa ca alegi navete cu sticle pt. portbagaje incapatoare si un gratar la iarba verde la padure sau baxuri din carton pt. caratul manual pina la gratarul din fata blocului.Oferta e ff generoasa, sint si promotii attractive de genul 5+ 1 sau 10 % gratis ( vezi Burger de 2,2L )
Nici sucurile nu sint ocolite iar apa plata zace in stive ( fotomodelele pot sta linistite ) la mare cautare sint bidoanele de 5 L cu apa minerala pt. spritz.
In aglomeratia de nedescris era sa uit de pine care , oricum, se terminase, nu mai gaseai decit feliata sau specialitati. In concluzie vom minca mititeii cu chifle cu susan sau cu bagheta cu mac.
Dar si mai rau a fost cind am realizat acasa ca uitasem alunele pt. ca semintele nu cadreaza cu importanta zilei, asa ca am mai facut un drum pina la butiqul din colt pt. 4 pungi cu Pop corn …si pina la farmacie pt. o folie cu Colebil si una cu Triferment.
Acum poate veni si 1 Mai !

Niciun comentariu: