3 mai 2008

neam sarac dar norocos !

E dureros sa fii sarac…si asta o simti cel mai tare de sarbatori.
Atunci cind mini, super, hipermarketurile sint toate tixite cu bunatati, alimentare si nu numai, desfaci portofelul cu teama si numeri cit ti-a mai ramas .
Noroc cu bonurile valorice,care iti dau senzatia ca nu cheltui banii din salariu. Noroc inzecit cind ai primit bonuri cadou sau prime de sarbatori.Noroc cu inventarea cardurilor si a conturilor cu descoperire care iti fac stresul mai mic… si dobinda la banca mai mare !
In concluzie romanii sint un neam sarac da norocos !!!
Cum altfel s-ar putea explica faptul ca, de sarbatori, toate magazinele au cozi interminabile la case.Noi , romanii , avem oricum vocatia statului la coada mostenita din vremurile prerevolutionare.
As vrea sa pun mina pe un sociolog si sa-l fac sa-mi raspunda cum de romanul e sarac in statistici si campion la cosuri umplute cu virf in realitate, cel putin de sarbatori…
In cazul nefericit in care esti pensionar, portofelul e cam gol. Bonuri nu ai avut niciodata ( exceptindu-le pe cele de trista amintire de pe vremea lui Ceausescu ) Cele 3 carduri din buzunar sint de la farmaciile Help, Dona si Sensiblu , de unde iti iei compensatele…asa ca nu poti decit sa mai tai cite ceva de pe lista de cumparaturi care si asa era sumara pt ca doctoral ti-a interzis jumatate din placerile culinare de altadata.
In alta ordine de idei, sa lasi cumparaturile de Paste pe ultimele zile e sinucidere curata !!! Doar 3 ore de stat la coada la casa in Carrefour ? Te poti considera un norocos, de data asta ai scapat ieftin .Macar impingi multumit un cos tixit cu baxuri de bauturi, carne , peste, oua…si, de ce nu, fructe de mare, creveti proaspeti, somon si icre de Manciuria, pt. ca nu ai vrut sa ratezi promotiile.Pt. copii neaparat citeva fructe:un ananas, rodii, mango si deja nelipsitul pomelo urias.Tot pt. ei ca sa pastram traditia, un ou surpriza de pe celofanul caruia ne sperie Shrek sau ne zimbeste un animal incert iepure / miel .Noroc cu inscriptiile de pe ambalaje : Pachet Egg Bunny, Variety Jacquot sau Eastermix ca sa stie lumea ce cumpara !!! Din pacate, in aglomeratia din magazin, e f. posibil ca oul sau iepurasul sau mielutul sa ajunga pina acasa doar cioburi iar copilul sa incerce , printre lacrimi si suspine, sa reconstituie puzzle-lul ( 2 in 1 …un joc si un dulce )
Deasupra tuturor cumparaturilor din cos, ca sa pastram traditia ( !!?? ) va trona un Panettone , sa aratam lumii intregi ca am intrat si noi in Europa .
Daca intentionai sa cumperi doar 2 kg. de faina si un carton de oua pt. cozonac, un pachet de unt si niste apa minerala, mai bine platesti aproape dublu la boutiqul din coltul strazii tale dar stii ca nu mai pierzi timpul. Timpul e intotdeauna ff pretios !!! asta o stim de la americani si tot de la ei stim ca timpul inseamna bani …poate la ei ca la noi inseamna sa arunci sacosele in bucatarie , sa iti tragi sufletul o clipa sa bei un pahar cu apa apoi sa te apuci de spalat geamurile, de batut covorul , de vopsit ouale, de, de, de…
In rest ... sacose pline va doresc !!!

Niciun comentariu: