28 august 2017

politze si politetzuri







Politicos ar fi …
Ar fi politicos sa folosim in dialogurile noastre doar cuvinte din DEX nu si din argou…dar ce usor itzi scapa de pe limba ( mai ales daca o ai mai ascutzita ) sau printre dintzi ( mai ales daca ii ai mai rari ) si cite o injuratura voalata sau sanatoasa !
Politicos ar fi sa ne purtam cu manusi ( de catifea sau dantela ) ca in cazul cind ne mai scapa cite o palma sa fie cu amortizare ...
Politicos ar fi sa avem totzi Pensionul la baza ( mai stie cineva ce era " Pensionul " ? ) sau cel putzin cei 7 ani de acasa...dar ( vb bancului ) mai totzi sintem de la tzara ...( aici deschid o mica paranteza in care o sa spun ca la tzara chestiuni de genul acesta se rezolva mai transant dar si mult mai sincer: cu furca, toporul sau reteveiul...in cel mai amiabil mod cu suduieli de o coloratura aparte ...macar nu e vb de ipocrizie !!!!!!! )
Pe de alta parte mereu si la tot pasul ne lovim de politze : de asigurare, de pensie ( unul din piloni )   la banci si ...uneori  la oameni !!!

Legea talionului, una dintre cele mai vechi legi existente, consta în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”
I se opune religia cu “ Intoarce si celalalt obraz ” care nu mi s-a parut niciodata o solutzie satisfacatoare . 
In virtual se platesc tot felul de politze ( culmea :  gratuite !!! ) in termeni departe de a fi politicosi...nici macar rezonabili. E pacat sa lasi pe datorie...nu va zice nimeni ca esti mai bun ci mai prost !
Si pina la urma " intr-o sotzietate fara printzip care va sa zica ca nu le are " ! esti anacronic daca esti exagerat de politicos si lasi politzele sa se plateasca abea la judecata divina...parerea mea ! 


PS :acum va trebui sa  imi cer scuze daca...am deranjat pe cineva