7 martie 2017

goana dupa cadou






Stiu !  e un titlu de film dar... nu despre el o sa fie vorba .
Zilele acestea orasul e plin de tarabe cu " cadouri " ...de la tradizionalele ( hihihi ! ) amulete :  ochiul lui Shiva , Buddha sau Ra pina la  Cocoselul al carui an este si    alte  tot felul de nimicuri inutile dar numai bune de daruit din obligatzie ...off !

 Cam toate cadourile nedorite de nimeni de V day /Dragobete pot fi reciclate cu success acum, de 8 Martie,  ca doar un TE IUBESC si un LA MULTZI ANI sint bune oricind !
Poate visatzi la o esarfa din nilon care la primul spalat isi va pierde culorile sau poate va doreatzi o brose cu un animal a carui apartenenza la o rasa anume ...nu se prea poate stabili dar sigur va aduce  purtatoarei noroc si prosperitate  sau, daca nu, il va putea darui mai departe unei cunostintze sau altei obligatzii.
Un aranjament floral nu rezista prea mult, bomboanele sint prea banale si precis prea bogate caloric, bibelourile nu mai sint la moda, bijuteriile sint scumpe, parfumul potrivit e mai  dificil de ales ...
Desi februarie a fost  mai lung cu o zi ... tot nu a fost suficient pt o decizie rezonabila de cadou cu ocazia lui 1 si 8 martie ...sarbatori de cosmar pt multzi dintre  barbatzi !!! dar si pt multe femei ( mai ales mamici) care au pe lista o educatoare, invatzatoare, profesoara...sau mai multe ! si nu in ultimul rind o soacra! Bine macar ca mama e mai usor de multzumit ...chiar si cu un apel telefonic  (  macar de asta data nu SMS !!! ) cu urari de sanatate  evident  daruite  din suflet !
La o privire mai atenta am observant ca miscarea e nesemnificativa fatza de anul trecut iar comerciantzii tremura pe linga " exponate " cam degeaba...
Tot mai multa lume prefera sa daruiasca celor din familie ...bani !!! si asta  din diverse motive ... Trebuie sa recunosc cu rusine ca in acest an ingros si eu nr acestora dar...linga bani veau neaparat sa mai pun ceva, cit de mic, din suflet ! cu o semnificatzie cit de cit aparte. Sper sa gasesc ceva special pt pesoanele mele dragi si speciale ... inca mai alerg dupa cadouri ... inca nu am gasit ... sint greu de satisfacut !!!