11 mai 2016

helix




Astazi am salvat de la moarte un melc !
Pornise agale spre centrul soselei ( la sinucidere  sigura in suvoiul de masini din ambele sensuri  ) iar eu l-am returnat in balariile din fatza blocului.
De cind cu ploile astea nesfirsite l-a  cam stirnit din adapostul lui  de brusturisuri . Echipat de natura cu o cochilie rezistenta doar la intemperii usoare nu avea habar de pericolul ce il pindea in jungla asfaltului.
- Unde ai plecat tu micutzule ? bine ca nu m-a vazut nimeni ca incepusem sa vorbesc cu melcul !!!
Cui ii mai pasa ( in zilele noastre ) de o astfel de aratare micutza si neinsemnata  cind altzii trec pe linga oameni cazutzi in santz si nici nu se uita daca mai respira?
In Frantza sint asezonatzi cu sos de usturoi si alte finetzuri si servitzi ca deliciu culinar ( sint o buna sursa de proteine iar carnea lor e mai slaba ca cea de vita )
Altzii ii cresc in ferme speciale ( e chiar o afacere profitabila )  pt remedii medicinale .
La noi sint consideratzi daunatori de aceea am vazut adesea copii amuzindu-se dind cu ei de asfalt ! copiii au o cruzime aparte ( uneori )
Azi pt o clipa m-am simtzit mai buna si mai speciala...
Poate ca drumul lui era catre autodistrugere sau poate ca nimeni nu si-a batut capul sa-i harazeasca un destin dar daca " efectul fluturelui " ( teoria in care daca un future filfiie din aripi aici ...dincolo lumea se schimba ) este pe undeva valabil...cred ca am deturnat un cataclism sau tocmai am provocat unul !