30 mai 2016

femei pe matasari ...renascute




Pentru necunoscatori  Matasari este o strada din Bucuresti unde,  in urma cu 300 de ani, se vindeau matasuri apoi ... renumita  pt. casele " cu felinar rosu " unde femeile ofereau placeri platite fiind blamate in fatza dar cautate si apreciate ...pe din dos !
Dintr-o laudabila dorintza de a promova frumosul feminin in intreaga lui diversitate, de ceva vreme,   s-a transformat aceasta zona istorica  intr-una de poveste !
Aflat la a.6.a editzie, festivalul " Femei pe Matasari " s-a bucurat anul acesta de un weekend insorit deci lumea s-a calcat efectiv in picioare pentru a putea vedea ce mai stiu sa faca femeile romance ( in afara celei mai vechi meserii din lume )
Pai ele stiu sa :

# tzeasa si sa coasa superbe muste pe  minunate ii ( ce daca 50 % din ele sint cusute in China sau India ...si cusatoresele lor tot femei sint )
# apoi stiu sa  brodeze cu  nasturi coloratzi pe gentzi, palarii si sandale si sa le vinda de 3x mai scump !
# sau sa imprime tricouri cu slogane haioase sau motivatzionale la mare cautare si vara aceasta.
# stiu sa faca bijuterii din coca colorata si pictata ( desi ar prefera sa primeasca ... diamante )
# stiu sa prepare delicioase bauturi BIO, gemuri din fructe culese cu dragoste si prajiturele coapte la focul inimii...

Cei satui de colindat printre tarabele tixite cu cite gindesti si nu gindesti se pot dezmortzi in ritmuri de dans la un eveniment numit " Silent party " unde tinerii se aduna in grup pentru a socializa mai bine cu ...propriul interior !!! ascultind si dansind fiecare pe alta muzica difuzata in casti (  ceva de genul, din pacate real,  al unui cuplu care sta pe o banca in parc  si vorbeste prin SMS-uri )
Pentru cei ce prefera  muzica in toata splendoarea decibelilor ei a fost amenajata o uriasa   scena care in momentul testarii basilor a zguduit cartierul ca un cutremur de gradul 5 spre 6 ! Un spectacol prea mare pt o strada asa de mica deci se impune concluzia ca Bucurestiului ii este insuficienta o singura strada   Matasari !
In definitiv daca ne prostituam in fatza FMI, BM, Concernelor farmaceutice si Companiei  Monsanto ... americanilor, rusilor,  ba si in fatza BOR ...cele mai cinstite, in contextual politic actual ( ca tot se spune ca politica e cea mai mare curva )   ramin tot ele, femeile de pe Matasari !!!