22 februarie 2018

panseuri despre minciuna




Oamenii mint !
O fac zi de zi, din obisnuintza,  ca o a.II.a natura,  sau ocazional .
O fac din placere, din necesitate, din frica...o fac pentru a ascunde o greseala sau pt a evita una... o fac pt a-si ascunde incompetentza sau pt a parea mai competentzi decit sint, pt a obtzine un avantaj ( material sau nu ) sau pt a aparea in alta lumina ( falasa) in ochii celor din jur.
Minciuna nu are intotdeauna piciorele scurte si potzi trai o viatza fara a descoperi adevarul ... sau poate nici nu l-ai cautat sau nu l-ai dorit.
Dezastruos e cind te mintzi singur !!!
 Te amagesti ca, intr-un final va fi bine ! ca omul de linga tine se va schimba ( cind stii bine ca nu o va face ) ca situatzia fara iesire in care ai intrat se va rezolva de la sine ( cind ea va fi din ce in ce mai incurcata ).  Te mintzi ca miine va fi o zi norocoasa ( dar norocul mai e si cum si-l face omul ) sau ca nu esti atit de bolnav ( desi analizele nu mint ca tine ) ca de miine te vei lasa de fumat ( desi abea ai mai cumparat 2 pachete de tzigari ) sau ca vei merge la sala apoi te mintzi ca nu e asa stringent sa o faci si ca nici nu ai timp dar...stai tolanit in fotoliu cu berea, cipsurile, cornuletzele cu gem sau inghetzata alaturi .
 Nici nu ai pe cine da vina daca iese prost ( si de obicei asa iese ) si nici nu potzi fi suparat prea mult timp  pe tine insutzi  deci ... ce-i de facut ?!
Chiar ... ce-i de facut ?