2 martie 2018

matinala, hibernala





In aceasta dimineatza o echipa de deszapezire formata din 8 oameni ( 3 femei si 5 barbatzi ) au atacat cu hotarire 4 m patratzi de trotuar de pe o artera destul de  principala.
Erau echipatzi corespunzator cu veste reflectorizante si bine dotatzi cu lopetzi mari si prevazute cu cozi lungi si zdravene ... numai bune de sprijinit in ele pt a sta la o conversatzie matinala.
Femeile, mai viteze, au incercat ( zadarnic ) sa sparga crusta de gheatza formata in ultimele zile ... Barbatzii, mai cu experientza, au continuat dezbaterile aprinse despre excluderile si retrogradarile iminente din fotbal. Unul din ei ( probabil seful de echipa ) avea in mina si o cafea ( sper ca nu un vin sau o tzuica fiarta,  desi temperature de afara ar fi justificat asta ! ) ceilaltzi priveau cu compatimire si usor dispretz stradania muierilor,  care faceau nota discordanta cu statul lor.
- Haidetzi fa sa asteptam sa dea soarele ...ca poate se mai topeste ! ha! ha! ha!
In tot acest timp spitalele sint pline de oameni cu miinile si picioarele rupte iar copiii continua sa se bucure de ghetzusul ca oglinda.
Instantaneu gindul m-a dus la celebra zicere a unui " filozof " in viatza : " iarna nu-i ca vara "  oare cind o sa pricepem si noi asta ?!